Hetty van de Riet

Hetty heeft een heel eigen manier van werken ontwikkeld. Ze laat zich inspireren door gebouwen, waarbij de herhaling van verschillende huizen bij elkaar haar aanspreekt.

Soms bewerkt zij het doek eerst met grote vlakken van acrylverf in verschillende lagen over en langs elkaar heen. Hierover tekent ze lijnen en vlakken met de verfstift. Ze kleurt de vlakken in of laat ze juist open zodat de onderlaag acryl zichtbaar blijft. Ook de lijnen veranderen diverse keren van kleur, voordat ze tevreden is over het eindresultaat.

De kunstwerken van Hetty zijn erg spannend van compositie. Hoewel huizen soms niet daadwerkelijk als zodanig herkenbaar zijn, geven ze wel een sfeer weer van een immense stad en andere keren weer van een lieflijk dorp. Soms beklemmend door de strakke grafische uitwerking en soms juist weer lichtvoetiger door het gebruik van lichtere, vrolijke kleuren.

Als kijker blijf je vaak gefascineerd kijken naar deze abstracte werken, omdat deze steden schijnen te leven en telkens iets nieuws zich naar de voorgrond dringt. Er is voor de waarnemer veel diepte door de gelaagdheid en de lijnen houden ogenschijnlijk niet bij de kant op.